"Doma máme záchod společný," naznačuje boj proti genderovým rozdílům příručka pro učitele

16. 12. 2020 9:11:00
Až příště uslyšíte srdceryvný příběh s genderovou tématikou, až narazíte na projekt Gender ve škole, který řeší růžové a modré stěny dětských záchodků a jiná podobně palčivá témata současnosti, vzpomeňte si, jak to vše vzniklo.

EU byl původně docela pěkný projekt, dokud v něm nepřevládli levicoví progresivisté, kteří ho zvrhli v naprosté šílenství. Nyní jsme se dostali do bodu, kdy z toho nemůže vzniknout nic jiného než nový totalitní světový řád okořeněný o trendy prvky, jako je kolektivní vina, diskriminace na ruby a zničení toho nejcennějšího, co jsme kdy měli a na čem naše novodobá společnost kdy stála. Co neprosadí tento superstát, dokážou snadno, elegantně a s mohutnou finanční a mediální pomocí politické neziskovky, a tak tímto směrem začalo proudit obrovské množství peněz. EU sama od sebe samozřejmě nic nevytváří ani neprodukuje, progresivistům tak jejich záměry a projekty přetavené do grantů platíme společně s vámi já i vy. A pak se nestačíme divit, kde se berou například všechny ty povinné kvóty na ženy, etnické a sexuální menšiny, cenzura, blokace na sociálních sítích a další a další valící se hrůzy.

Jak se u nás nároky na maturitu staly nižší, vysokoškolské vzdělání dostupnější, otevřely se humanitní obory pro každého a v takovém množství, které je v lepším případě zbytečné a v horším pro většinovou společnost nebezpečné, do kterých se vrhli především ti, co by s největší pravděpodobností nic jiného vystudovat nedokázali. A z těchto lidí, kteří by podle mě krom Člověka v tísni a genderových studií nenašli nikde jinde moc uplatnění, vznikla například Genderová expertní komora (GEK), do jejíhož strategického plánu se dostaly kupříkladu takové perly, jako že je potřeba „zvětšovat rozdíly mezi konzervativními autoritami a formálními institucemi“, že je nezbytné téma genderové rovnosti vysvětlovat, popularizovat, psát články a zasílat je do novin skrze „spřízněné osoby“. Jinými slovy, všichni ti lidé si samozřejmě uvědomují, že genderová témata u nás nejsou tou nejdůležitější věcí na světě, a proto je třeba problém nejprve uměle vytvořit.

Jednou ze spřízněných osob se v roce 2018 stává Tomáš Pavlas z politické neziskovky Otevřená společnost (odčerpáno od státu přes 50 milionů korun) napojenou na další politické neziskovky a legrace mohla začít. Podařilo se jim „dosáhnout členství“ zástupkyně GEKu v Radě vlády pro rovnost žen a mužů a náhoda tomu nejspíš chtěla, že v témže roce dostávají od Úřadu vlády drobný příspěvek ve výši 160 040 Kč. Navazují spolupráci s levicovým Deníkem Referendum, a od státu žádají dotaci na mediální školení svých členů, aby nám to uměli správně všechno podat.

Zajímavé jsou jejich výroční zprávy. V roce 2017 například řešili to, že jejich dotační program je v permanentním ohrožení, a tak poslanec Jakub Janda z ODS usiloval o to, aby se 7 milionů převedlo do jiné rozpočtové kapitoly, zabývali se tím, že slovo „gender“ začalo získávat poněkud negativní nádech a že je velmi překvapuje, že proti genderovým tématům u nás, v ateistickém Česku, brojí církev, a taky je trápila novela vysokoškolského zákona, protože v přímém ohrožení byla podle mě vcelku zbytečná katedra Gender Studies UK. Především ale v roce 2018 chtějí, aby bylo co nejvíce informací předáváno od státu, sociálních partnerů, ale i akademických pracovišť politickým neziskovkám. Což je pochopitelné, když je to všechny živí.

Co chtěli loni, nevíme. Výroční zprávu za rok 2019 dosud nezveřejnili. Jisté je jen to, že dosadit na klíčové pozice své osoby, přisát se na státní granty a dotace a uměle vytvořit problém jim jde zatraceně dobře. V Příručce pro budoucí i současné učitelky a učitele, na níž s Otevřenou společností spolupracovali, se tak například dozvíme, že oddělené WC pro muže a ženy je zřejmý příklad společensky vytvářených významů, které se otiskují do fyzické podoby prostoru, a že například doma máme obvykle záchod společný a nemáme pisoár a také například to, že bychom se měli vyvarovat běžných stereotypů, jako je umístění zrcadla pouze na holčičích toaletách. Je to tuze přínosný a podnětný materiál plný nápadů a postřehů, jak vymýtit genderové rozdíly na školách.

Má to i jiný rozměr. Chapadla této chobotnice nepřestávají udivovat. Paní Vandas Maufras Černohorská, předsedkyně Genderové expertní komory, v zatím nevykázaném roce 2019 působila jako produkční Konference integrace, kterou pořádalo Integrační centrum Praha (od roku 2012 odčerpáno od státu minimálně 122 321 750,39 Kč), jejichž partnerem je mimo jiné i Organizace pro pomoc uprchlíkům, o.s., která nyní chce těch nechvalně slavných 360 000 Kč za nemajetkovou újmu pro uprchlíky od Ministerstva vnitra, ale to je už jiný příběh.

Zdroje:

https://www.otevrenaspolecnost.cz/knihovna/otevrenka/prosazovani-genderove-rovnosti/gender-ve-skole-ucitele.pdf

https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=56043699&subjektId=901826&spis=986357

https://konferenceintegrace.cz/tiskova-zprava/

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/migranti-soud-pardubice-neziskova-organizace.A201106_001952_pardubice-zpravy_lati

Autor: Natálie Vachatová | středa 16.12.2020 9:11 | karma článku: 44.28 | přečteno: 5006x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 38.17 | Přečteno: 919 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.34 | Přečteno: 327 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 43.11 | Přečteno: 3137 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.46 | Přečteno: 141 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 425 | Diskuse
Počet článků 17 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 10166

Mým cílem je zachovat svobodu slova a zakročit proti politickým neziskovkám, které za vaše peníze devastují Českou republiku. 

Jsem konzervativec a pravičák. Píšu tak otevřeně, jak to jen dnes jde, o tématech, o nichž se už mluvit nemá.

http://www.natalievachatova.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...