Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a69n 93K39l12u78s93a55l

7. 4. 2020 13:21

S tou armádou taky opatrně .. čína je asi ne překvapivě třetí.

Spojené státy už nejsou dominantní vojenskou silou v oblasti západního Pacifiku. Tohle pravda je .. :-)

0 0
možnosti

Výborně, Natálie! Díky!

0 0
možnosti

Obyčejně se snažím argumentovat, někdy je však blábolů tak mnoho, že každý jeden po druhém vyargumentovat by bylo na druhý článek. Takže jen pár bodů.

1. EU se žádnými pohlavími nezabývá, jen v souladu se svou politikou mluví o rovnosti pohlaví.

2. Čína je rozvojová země s 1300 mld. obyvateli, z nichž je 1000 mld. chudých. Glorifikovat jejich snahu se nám přiblížit je nepochopení autorky. Čína se hlavně snaží, aby naše evropské technologie ukradla, nebo aspoň přenesla jejich výrobu k nim a pak je ukradla, nebo koupí naše firmy a výrobu přenese k nim.

3. Snahu o redukcí příkonu vysavačů autorka zjevně nechápe. Výrobci zaplavovali náš trh vysavači o brutálních příkonech s malým sacím výkonem. EU řekla, NE, příkon max 900W a pracujte na sací soustavě filtrech atd, abyste z daného příkonu dostali co největší sací výkon. Je to pregnantně popsáno v direktivě 666/201. Ušetří to jeden Temelín ročně!!!

Pozitivní důsledky direktivy 666/2013 jsou zde:

Srovnání starých a nových typů vysavačů Miele (před direktivou a po direktivě) podle DTestu

2005 vítěz testu Miele Tango Plus 1600W - vysávání uspokojivé (40-59%) 2017 druhý v testu Miele Miele Compact C2 Excellence Ecoline 800 W - vysávání Velmi dobré (80-100%) ------------------------------- Ano, vysavač s nižším příkonem(W)/výkonem(W) elektromotoru má vyšší vysávací výkon (dpu). Dříve na to výrobci kašlali a předhazovali spotřebitelům hodnoty příkonu elektromotoru ve vysavači, jak vysavač vysával ani nikoho nezajímalo. K tomu je donutila až direktiva EU 666/2013.

0 0
možnosti

Jasná karma!! Výstižné, s použitím mozku a selského rozumu...R^

1 0
možnosti

Když chodím na WWW, kde jsou statistiky vývoje situace, jsou tam pouze počty nakažených žen a mužů. No řekněte, to je přeci terno, být někdo z těch 54 pohlaví, na které virus nejde a tito tvorové jsou proti korona imunní. ;-D;-D

2 0
možnosti

J59i10r10i 21D68v24o14r28a44k

29. 3. 2020 15:16

Poklona R^ Vase clanky jsou prima, dik...

2 0
možnosti

Moc, moc pěkný, budu vaše články číst častěji. :-)

2 0
možnosti

No konečně to někdo řekl nahlas. Děkuji za článek. Někteří němečtí představitelé se skupování majetku ze strany čínských investorů začali bránit. V prosinci 2018 německá vláda omezila nabývání podílu v klíčových německých firmách z 25% na 10%(článek Are the gloves coming off in China-german economic relationship, časopis Diplomat). V USA se trend obrací od za zvolení Donalda Trumpa. I když dělá řadu chyb. V Kanadě čínští investoři tiše skupují celá města, jako je Vancouver. pro normální lidi je nemožné najít rozumné bydlení, a koupit nemovitost pod milion nelze. Slyšel jsem příběh realitkáře, který trpělivě vozil svého čínského zákazníka po městě. Ten nic neříkal, jen si nemovitosti prohlížel. Když se pak zeptal, co si vybral, Číňan řekl, že všechno....Co proti tomu můžeme udělat my? Kupujme české výrobky, ignorujme čínské šunty.

4 0
možnosti
Foto

Od samého počátku to byl záměr a my tomu ještě tleskali. Jen sklízíme co jsme zaseli

0 0
možnosti

J97a22k71u25b 98Z18a53j22i85c

28. 3. 2020 16:04

Investicemi je míněna akvizice Evropských podniků a následné odvádění zisků a pracovních míst mimo Evropu. To je ale normální a funguje to i naopak. Není investice bez vidiny zisku, Čína to jistě nedělá pro dobro druhých. Krom toho čínské investice v posledních letech prudce klesají (web evropské komise).

Čína nevlastní nejvýkonnější superpočítač, podle aktuálního žebříčku má 2 v první desítce. Co tím vlastně chcete říci?

Největší armádou zřejmě myslíte dle počtu aktivního personálu, má úctyhodných 2mil lidí ve službě. Okolní státy již pocítily nůž na krku (Filipíny, Vietnam, Malaysie, Brunej, Taiwan, Hongkong). Počty jsou ale nic neříkající bez znalosti bojeschopnosti, úrovně techniky, dostupných financí atd je to další bezcenná informace. Nejdůležitějším obchodním partnerstvím myslíte to, že 40 % subsaharské Afriky je na pokraji finančního kolapsu, protože nejsou schopni splácet své dluhy nekompromisní Čině? (Yahoo Finance) Co se týká roušek atd, asi Vám ušlo, že se čínská ambasáda snažila roušky z ČR dostat pryč, následně je prodávala za draho. Domácí podniky se hlásí o podporu s výrobou roušek, desinfekce a testů, ale ty jsou ignorovány.

Další odstavec je soupis lží, které zajisté zaujmou vybrané publikum. "Nařízení o ekodesignu" bylo přijaté členskými státy (tedy i ČR), podněcuje k výrobě úspornějších zařízení s delší výdrží. To ale neznamená, že vysavač s nižším el výkonem musí mít zákonitě také nižší sací výkon. Paní Vachatové také chybí klasické žárovky, které přemění méně než 4 % drahé energie na světlo, a nevšimla si, že účinější LEDky dnes stojí stejně. Opět to nebyli nějací úředníci ale představitelé členských států (ČR toto také podpořila). Proč na tom tak lpíte? Chytáte voliče... Zákaz pomazánkového másla a rumu a legalizace více pohlaví nebo křivých banánů je populistický výmysl, dokazující, že ani jako politička nejste schopna vyhledávat relevantní a pravdivé informace nebo platné předpisy ČR vs EU a cíleně obelháváte publikum pro svůj osobní záměr.

2 3
možnosti

Ač jste dobře vysvětlil a vyargumentoval vše, stejně nebudete pochválen. Lidé mají rádi jednoduchá řešení a "drobné " lži jim tak nevadí. A stále nechtějí pochopit, že není nějaké EU a my, ale že my jsme EU.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS