Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zrůdnosti paní ministryně Maláčové se netýkají jen jeslí.

0 0
možnosti
JP

Dítě vydrží a přežije hodně. I jesle a základní školství.

0 0
možnosti
Foto

Moje maminka měla tříměsíční mateřskou dovolenou díky tomu, že u nás fungovala babička, tedy žádné jesle, ale milující příbuzná.

To byla ta výhoda společného soužití v rodině. Naše generace již toužila po samostatném bydlení, tedy podmínky byly horší, ale díky školkám od dvou let to vždy nějak dopadlo. Děti bez újmy vyrostly a díky prarodičům, u kterých trávily většinu prázdnin, i s dobrým přístupem k práci a povinnostem.

Dnes je doba hektická, žádná jistota pracovního místa po mateřské, hypotéky kde je splatnost vypočítána až do důchodu, tedy se nemůžeme divit, že maminky chtějí pracovat.

V málo případech to je kvůli kariéře, spíše je to nutnost, fungující rodina potřebuje hodně lásky, ale jen na ní se nedá stavět, když chybí finanční zajištění.

2 0
možnosti
Foto

Nerozumím Vám. Existující dětské skupiny, kam také mohou děti od 6 měsíců, jsou plné a rodiče do nich dítě hlásí, sotva se narodí. Některé ženy totiž pracovat chtějí a některé k tomu jejich profese doslova nutí. Zubařka s hypotékou na ordinaci, kosmetička se zavedenou klientelou, advokátka s praxí... a takových příkladů je mnoho. Potřebují pak spojit rodinu a práci v tom pro sebe nejvhodnějším rytmu a to, že najdou prostředí, do kterého dokážou svěřit své dítě na nezbytnou dobu, je fajn.

Nijak to přece neznamená to, že do jeslí naskáčou všechny malé děti. Kdo bude chtít a moci, zůstane s dětmi doma a zařídí si situaci tak, jak to vnímá jako nejlepší. Jesle jen přidávají možnost volby, jednu z těch smysluplných, protože to není prázdné vyhazování peněz na dávky lidem, kteří se roky prosmýkají systémem, aniž by přiložili ruku k práci, ale naopak podpora těch, kdo pracovat chtějí.

A skončím osobní zkušeností. Mám dvě vnoučata a jejich maminka "tak trochu pracuje" od jejich útlého věku. Nejdřív pár hodin týdně večer, pak po pár hodinách, když pomohla právě dětská skupina a babičky (taky pracující). Ambulance a smlouvy s pojišťovnami totiž nepočkají.

Váš, jednostranný, vymezující se a konfrontační postoj k tématu je až nebezpečný, a to zejména pro aktivní lidi. Blbý je, že právě oni hýbou společností.

3 0
možnosti
Foto

Jak píšu na blogu, já rozumím tomu, že jsou maminky, které musí pracovat. A jak už píšete Vy, existují fungující dětské skupiny. Ty paní Maláčová chce zrušit, opírá se o zcela jedinečný názor, že dětem do 3 let je lépe v péči chův než maminky, ale ve skutečnosti je to proto, aby do jeslí mohli nově zavádět plán výchovy založený na rovnosti mužů a žen a bourání stereotypů, ale hlavně s cílem umístění tam 33 % všech dětí. To vnímám jako problém. Není třeba rušit to, co funguje. A jak píšu, pojďme zrušit nesmyslnou přehnanou byrokratickou zátěž na firemní školky, nebude to smysluplnější cesta?

2 1
možnosti
LD

Autorka nechápe, že jde jen o následující : snížit rozdíly mezi platy žen a mužů ze současných 22% na takových 10. Dlouhá rodičovská je zdánlivě fajn pro matky s dětmi, ovšem nikoli pro zaměstnavatele a hlavně stát. Tam to znamená pouze mandatorni výdaje, které by se měly rozhodně snížit. Zkracenim dlouhé rodičovské by stát ušetřil a kdyby ještě k tomu snížil sociální dávky neprizpusobivym , tak by to bylo fajn. Je sice hezké být 3 roky doma, ovšem když vzdělaná žena po jejich uplynutí se nemůže vrátit k zaměstnavateli ani sehnat práci na zkrácený úvazek, protože je takových míst málo nebo v některých regionech úplně chybí, tak to také není žádný med, jestliže je k tomu i výpadek z oboru. V současností musely některé mladé lékařky poslouchat předsudky typu stejně půjdete na rodičovskou. A vychcane ženy bez vzdělání, které plodí jedno za druhým kvůli dávkam akorát na té dlouhé rodičovské vydělávají

0 0
možnosti
Foto

Já nechápu spíše to, proč paní Maláčová nepodpoří například firemní školky. Ty by dost možná byly pro všechny strany přínosnější. Stejně tak nevím, proč se máme řídit barcelonskými cíli, podle nichž má být 33 % dětí umístěno v jeslích. Rozhodně nesouhlasím s tím, že je to pro dítě přínosné.

11 0
možnosti
PK

Paní Maláčová by udělala nejlíp kdyby se někde řádně zaměstnala,třeba jako pečovatelka v domě důchodců nebo dětském domově.Ve vládě výmýšlí jen všeliké blbosti.

8 0
možnosti
JR

J47a82n 73R94á54ž

6. 8. 2020 17:12

Na to nemá ani mentální schopnosti a s titulem Dipl-pol., ani vzdělání.

2 0
možnosti
Foto

Nutí snad někdo někoho dat dítě mladší 3 let do školky?Já bych ho tam nedal,ale chápu někoho jiného kdo tuto možnost potřebuje a využije.Je to možnost volby a ne každá matka si může dovolit platit chůvu...

1 0
možnosti
Foto

Podle barcelonských cílů v podstatě ano. Máme totiž podle nich mít v jeslích 33 % dětí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10166x
Mým cílem je zachovat svobodu slova a zakročit proti politickým neziskovkám, které za vaše peníze devastují Českou republiku. 

Jsem konzervativec a pravičák. Píšu tak otevřeně, jak to jen dnes jde, o tématech, o nichž se už mluvit nemá.

http://www.natalievachatova.cz

Seznam rubrik