Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musíte si odpovědět na otázku za co a jak Čína skupovala půl světa.

Za co? Levná produkce znamená možnost velkého vývozu a z toho plyne růst HDP a velký přebytek platební bilance. Kdyby tou tak nebylo, tak "naše polobotky" dnes nestojí 2500, ale 7000, telefony ne 7000, ale 20000 a obdoně každá cetak dovezená z Číny.

Není pravda, že jen Čína skupovala půl světa. I evropské koncerny jsou uchycené na čínském trhu. Ten ale ani zdaleka není tak svobodný jako ten euroamerický. nelze se tam jen tak dostat.

Je tedy řešením omezit dovoz?

Zabránit Číně skupovat naš podniky, dokud nám neumožní kupovat ty jejich? Lze vůbec koupit čínské podniky, pokud nejsou na burze? jsem vůbec majitelei v pravém slova smyslu, když vlastníme akcie Alibaby?

Politická reprezentace národní i evropská už je jenom hříčkou v rukou převážně socialistických skupin voličů, a proto není schopn smysluplné reakce.

3 0
možnosti
TV

Není nad to smixovat x různých nesouvisejících temat, abychom se dostali k nesmyslnému závěru. To je krmení pro blbce, ne pro lidi schopných kritického myšlení.

4 10
možnosti
Foto

I40v66a83n 59M79a69r20e19k

26. 3. 2020 7:27

Naprostý souhlas a karma paní Vachatová. R^ [>-]

10 1
možnosti
IK

Skutečnost je taková, že jsme závislí na Číně kvůli propojenosti trhu, dodací řetězce jsou přerušeny, takže je dobré popřemýšlet o alternativách, jak být méně závislí v důležitých odvětvích jako je dosažitelnost zdravotnického materiálu atd.. Můžeme přemýšlet o tom, převést výrobu zpátky do Evropy. Otázkou je, kdo zboží bude permanentně kupovat za naše vyšší výrobní náklady, zůstaneme konkurenceschopní?..

Babiš byl ve svém zoufalství do Číny štvaný neschopností EU ;-D. Pisatelka neuvedla, že 25 evr. zemí kupovalo ochranný materiál společně, jen Česko zvolilo vlastní cestu.

1 7
možnosti
Foto

Milá pisatelko, hezky popsáno, ale voliči TOP 09, STAN, a další Vás za tyto řádky roznesou, ale nic si z toho nedělejte, ona se pravda hodně špatně poslouchá . Chytrý člověk se minulosti poučí, to dobré ponechá a špatné zruší. Bylo to i u nás ? Nebylo, zrušili jsme všechno i to dobré, protože dle Vašich kritiků špatně bylo všechno. Ale třeba Ti co vystudovali vysoké školy byli opravdu lékaři, inženýři , magistři, velmi schopní lidé - málokdo dostal titul za docházku .Ti noví co přicházejí někdy po vysoké škole nezvládají ani procenta, přímou a nepřímou úměru, ale lísat se umí hezky.

31 1
možnosti
JH

J93a60n 56H84u91r82k23a

26. 3. 2020 5:07

kdyby lísat ale jsou na teplých místech kde absolutně nemají co dělat a proto to u nás vypadá jak ...zlatý Kocourkov

1 0
možnosti
KD

nejaka super chytra zena si precetla 2 clanky a je z toho blog. No hlavne kopnout do EU, zejmena kdyz nam poslal 1.2 mil euro.

Mam silny pocit, ze cesi jsou pomerne zaostaly a ne prilis inteligentni narod, hodne podobni rusku.

1 28
možnosti
Foto

Pan Kamil bude asi nezaostalý . Můžete zažádat o jiné občanství, třeba o italské .

17 0
možnosti
KK

Ještě by se mělo připomenout schválení Zeleného údělu v době, když už se koronavir chystal opustit Čínu.

19 0
možnosti
LV

Naprosto zásadní chybou bylo razantní snížení až odstranění cel na dovoz zboží ze zemí, kde nefunguje ochrana zaměstnance tak, jako v Evropě. Čínský dělník nemá ani náznakem srovnatelnou mzdu, nemocenskou, dovolenou,není chráněn zákoníkem práce, nemá nárok na ochranné pomůcky. Už jenom to neobyčejně zvýhodňuje čínské zboží na trhu.

Zkrátka - od 80. let 20. století vyvážíme do Číny práci a dovážíme čínskou bídu. Teď se to projevuje naplno.

14 2
možnosti

Za zboží z Číny se platí clo. Zboží, které si z tama vozíme, se platí clo cca 5-10% podle druhu. To není úplně málo.

2 0
možnosti
ŘK

Souhlas a karma R^.

Toto už tvrdím roky, tolik lidí je ochotno mávat tibetskou vlajkou, plácat se po ramenou s dalajlámou a vyjít do ulic, když si prezident Zeman podá ruku s čínským prezidentem, ale že se pomalu a v tichosti skoro celý evropský průmysl přesunul do Číny, tak toho si nikdo nevšímal?! Proč nikdo neprotestoval, když podniky přesouvaly nejprve výrobu a posléze i vývoj za levnou pracovní sílou do Číny? Chybějící roušky a respirátory jsou jen špička ledovce, na čem jsme už nyní na Číně závislí :-/.

24 0
možnosti
PV

Máte úplnou pravdu. A jak si vysvětlujete, že každý, kdo má jen trochu možnost, opouští tu skvělou a úspěšnou Čínu a utíká na ten prohnilý a hloupý západ? ;-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10166x
Mým cílem je zachovat svobodu slova a zakročit proti politickým neziskovkám, které za vaše peníze devastují Českou republiku. 

Jsem konzervativec a pravičák. Píšu tak otevřeně, jak to jen dnes jde, o tématech, o nichž se už mluvit nemá.

http://www.natalievachatova.cz

Seznam rubrik